Site Issues and Improvements

Important information from RAILROAD.NET site administrators. Need help using this site? Check here first! Your question may already have been answered here.

Moderator: Jeff Smith

4400Washboard
Posts: 497
Joined: Thu Feb 06, 2014 10:56 pm
Location: Somewhere over the rainbow…
Contact:

Re: Site Issues and Improvements

Post by 4400Washboard » Sat Feb 21, 2015 12:10 pm

MEC407: It works, thanks!
MTA project completion date calculator Take the MTA 's estimate for completion and add 8 years to that.

User avatar
MEC407
Posts: 10910
Joined: Thu Mar 11, 2004 8:15 pm

Re: Site Issues and Improvements

Post by MEC407 » Sat Feb 21, 2015 12:12 pm

Glad to help!
MEC407
Moderator:
Pan Am Railways — Boston & Maine/Maine Central — Delaware & Hudson
Central Maine & Quebec/Montreal, Maine & Atlantic/Bangor & Aroostook
Providence & Worcester — New England — GE Locomotives

lirr42
Posts: 2726
Joined: Thu Dec 29, 2011 6:16 pm
Location: Montauk, NY (MP 115.8)
Contact:

Re: Site Issues and Improvements

Post by lirr42 » Mon Mar 09, 2015 9:53 pm

Is the issue of disappearing posts going to be solved sometime soon? I have still seen several cases of posts vanishing over the last several days, as recently as yesterday.

poppyl
Posts: 616
Joined: Wed Sep 16, 2009 7:56 pm

Re: Site Issues and Improvements

Post by poppyl » Tue Mar 10, 2015 2:49 pm

It seems like the pages have been loading very slowly recently. I have high speed internet service and haven't noticed any slowness on other sites.

Thanks.

Poppyl

User avatar
Tommy Meehan
Posts: 3345
Joined: Tue May 11, 2004 7:00 am
Location: Yonkers

Re: Site Issues and Improvements

Post by Tommy Meehan » Fri Mar 13, 2015 10:00 pm

The site was down this afternoon when I got home from work. There is a website -- is it down right now? -- that you can use to verify if a site is down. When I checked Railroad.Net around 4:00 PM EDST it was down. See the screen capture below:

Image

Backshophoss
Posts: 6190
Joined: Mon Mar 05, 2012 7:58 pm

Re: Site Issues and Improvements

Post by Backshophoss » Fri Mar 13, 2015 10:33 pm

The site was down for a while today,the "General Error" message,showed that the site had "crashed".
Is there any time frame during the week when the site goes down for "maintaince"??
The Land of Enchantment is not Flyover country!

User avatar
Tommy Meehan
Posts: 3345
Joined: Tue May 11, 2004 7:00 am
Location: Yonkers

Re: Site Issues and Improvements

Post by Tommy Meehan » Sat Mar 14, 2015 10:09 am

poppyl wrote:It seems like the pages have been loading very slowly recently. I have high speed internet service and haven't noticed any slowness on other sites.
I use FIOS and most sites -- but not all -- load very quickly. Railroad Net is one of the slower loading ones and has been for a while. Lately I too have noticed the download time has increased. When the site is loading you can see the connections it is making in the lower left corner of your screen. My experience is it seems to hang up when connecting with Google Analytics which is a widely used website statistic service. Many users have complained about GA related slow downs on website page loading speed and I think Google usually blames it on sites using old versions of Google Analytics. However on Google's own product forum many users claim that GA does load slowly no matter what version you use.

Backshophoss
Posts: 6190
Joined: Mon Mar 05, 2012 7:58 pm

Re: Site Issues and Improvements

Post by Backshophoss » Sat Mar 14, 2015 3:34 pm

There seems to be a "script" glitch in that google "crap"that's creating the slow load problem,
get a stop or debug script box in IE and Firefox,hitting the stop script button seems to get rid of that "bad script".
The Land of Enchantment is not Flyover country!

User avatar
BandA
Posts: 2797
Joined: Thu Oct 11, 2012 11:47 am

Re: Site Issues and Improvements

Post by BandA » Sat Mar 14, 2015 4:01 pm

Try noscript plugin for firefox; Javascript can only run from the sites you allow.

ApproachMedium
Posts: 5903
Joined: Wed May 31, 2006 9:44 pm
Location: From here to There

Re: Site Issues and Improvements

Post by ApproachMedium » Sun Mar 15, 2015 1:26 am

I have zero issues with the site loading since the updates on Google chrome. And I have absolutely terrible Comcast of all internet services.
No good deed goes unpunished.

Backshophoss
Posts: 6190
Joined: Mon Mar 05, 2012 7:58 pm

Re: Site Issues and Improvements

Post by Backshophoss » Sun Mar 15, 2015 5:41 pm

Found that addon for Firefox and added the ad blocker as well,that should kill that glitch
The Land of Enchantment is not Flyover country!

runningwithscalpels
Posts: 705
Joined: Thu Feb 23, 2012 6:01 pm
Location: Waterbury Branch MP 22.0

Re: Site Issues and Improvements

Post by runningwithscalpels » Sun Mar 15, 2015 6:33 pm

ApproachMedium wrote:I have zero issues with the site loading since the updates on Google chrome. And I have absolutely terrible Comcast of all internet services.
I second this - except of course, when the site is down ;)
Change at Bridgeport for service to Derby-Shelton, Ansonia, Seymour, Beacon Falls, Naugatuck and Waterbury

BigUglyCat
Posts: 352
Joined: Thu Jan 24, 2008 7:43 pm
Location: Belfast, ME

Re: Site Issues and Improvements

Post by BigUglyCat » Sun Mar 15, 2015 7:00 pm

Backshophoss wrote:Found that addon for Firefox and added the ad blocker as well,that should kill that glitch
This has been working excellently for me also.

User avatar
BandA
Posts: 2797
Joined: Thu Oct 11, 2012 11:47 am

Re: Site Issues and Improvements

Post by BandA » Sun Mar 15, 2015 10:29 pm

The outage the other day was a Mysql and/or phbb failure. The website was technically up but only serving error pages. When you see that sort of thing, cut and paste the error & email the admin, which is what I did in case he didn't already know. Came back later and it seemed to be fixed. Isn't the internet wonderful :-)

[OT] Besides noscript & adblock-plus, try ghostery (tracking cookies, widgets, web beacons). I'd recommend forecastfox also but it's abandoned & partially broken...

ApproachMedium
Posts: 5903
Joined: Wed May 31, 2006 9:44 pm
Location: From here to There

Re: Site Issues and Improvements

Post by ApproachMedium » Mon Mar 16, 2015 2:09 am

I do run adblock plus on my google chrome also, so I wonder if the ads are causing the glitches?
No good deed goes unpunished.

Post Reply

Return to “News, Announcements, FAQ and Help”